Kragujevčanka Teodora Vranješević, malena devojčica sa srcem velikog ratnika, proslavila je danas (1. septembra 2017.) jubilarni – 10. rođendan u Frankfurtu, gde se u Univerzitetskoj klinici od maja leči od opake mijeloidne leukemije!

 

 

 

 

 

Polagano se oporavljajući od transplantacije kostne srži, obavljene 14. jula, Teodora je rođendan dočekala vesela, a još radosnijom učinili su je zaposleni u Centru za transplantaciju matičnih ćelija i imunologiju Univerzitetske Klinike za decu i omladinu, koji su joj priredili divnu svečanost!

 

Čestitka osoblja Univerzitetske klinike

 

 

 

 

 

 

Teodorina bolnička soba

 

 

 

Naime, tokom prethodne noći, u osvit Teinog rođendana, medicinske sestre su Teodori ukrasile sobu i ulazna vrata, a ujutro, kada se probudila, tek je usledilo pravo iznenađenje: umesto jednog doktora u uobičajenoj viziti, u Teodorinu sobu ušli su i lekari,  medicinske sestre i ostalo osoblje centra i zajednički su joj otpevali tradicionalnu rođendansku pesmu „Happy birthday to you“ i uručili poklon!

 

 

 

 

 

No, tu nije bio kraj svetkovine i iznenađenja za Teodoru! Oko 13.30 sati, kao i prethodnih dana, Teodori je odobreno trosatno odsustvo sa klinike, koje uvek koristi za igru sa bratom Đorđem, mamom Natašom i tatom Bogdanom u Roditeljskoj kući, gde je smeštena porodica Vranješević. I, kada je stigla u „Eltern haus“, Teodoru su dočekali svi zaposleni u ovoj ustanovi i njeni korisnici, i priredili joj zabavu u igraonici, koja je specijalno za ovu priliku okićena balonima i ostalim prigodnim ukrasima. Naravno, nisu izostali ni pokloni, rođendanska torta, duvanje svećica, pesma, a Teodorin party ulepšao je i zabavljač – muzičar i mađioničar, koji se potrudio i da odsvira jednu pesmu na srpkom jeziku…

 

 

Doček i slavlje u Roditeljskoj kući

 

 

 

 

animator i muzičar

 

 

 

 

Teodorina najveća podrška

 

 

 

 

Čestitka školskih drugarica, drugova i učiteljice

 Na Teodoru su mislile i njene školske drugarice, drugovi i učiteljica Gorica iz odeljenja IV/4 Osnovne škole „Svetozar Marković“ u Kragujevcu, koji su prvog radnog dana u novoj školskoj godini snimili rođendansku čestitku Teodori u vidu svečane pesme „Danas nam je divan dan…“ i snimak poslali internetom Teodori!

 

Teodorini drugovi iz OŠ “Svetozar Marković“ Kragujevac