Portal Srbija Danas objavio je najnovije vesti o toku Teodorinog  lečenja u Frankfurtu. Prenosimo tekst u celosti

 

 

Dobre vesti iz nemačke bolnice: Teodora, koja je ujedinila Srbiju, izborila se sa infekcijom!

23.06.2017. • 22:57 Srbija Danas/Srpski Telegraf

Devetogodišnja Teodora Vranješević iz Kragujevca koja boluje od akutne mijeloidne leukemije, uspela je da se izbori s teškom i mučnom infekcijom koja je zahvatila njen slabašan organizam.

 

Prema rečima Teodorinog oca Bogdana Vranješevića, devojčicu je infekcija iscrpela, ali se uspešno izborila sa jednim od najtežih trenutaka od kada je u Nemačkoj.

– Iako je još rano za bilo šta drugo, najvažnije je da je glavu sačuvala u veoma kritičnoj situaciji – kaže Vranješević.

Infekcija koja je trajala tri nedelje pomerila je datum transplatacije, jer je najpre neophodno da se Tein organizam oporavi. Lekari još ne mogu da garantuju kada će biti izvedena operacija.

– O transplataciji nam doktori ništa ne govor. Sve zavisi od brzine oporavka. Njeni organi moraju da budu u dobrom stanju, zato je sve još neizvesno – navodi Tein otac.

Ova devetogodišnja devojčica je od 15. maja smeštena u Univerzitetskoj klinici u Frankfurtu kod doktora Badera, eminentnog stručnjaka.

Teodora je uspela da građane Srbije podigne na noge, pa je tako samo za dan skupljeno 350.000 evra kako bi otišla na transplataciju koštane srži u inostranstvo.