Zahvaljujući zalaganju Generalnog konzulata Republike Srbije u Frankfurtu, garancijama koje daje Humanitarna fondacija „Budi human“ i razumevanju rukovodstva Univerzitetske klinike u Frankfurtu, lečenje devetogodišnje Teodore Vranješević iz Kragujevca, obolele od akutne mijeloidne leukemije, biće nastavljeno na najbolji mogući način, uprkos tome što još uvek nije isplaćen kompletan iznos cene transplantacije kostne srži!

Ovo je dogovoreno u ponedeljak, 29. maja, na sastanku predstavnika Konzulata Srbije u Frankfurtu sa rukovodstvom Uni klinike. – Čelnici Univerzitetske klinike dobili su uveravanja od predstavnika države Srbije u Frankfurtu, da će preostalih 200.000 evra za Teodorino lečenje biti isplaćeno tokom jula, kada operateri mobilne telefonije u Srbiji na račun Fondacije „Budi human“ prebace novac prikupljen SMS porukama koje su građani slali pomažući Teodorino lečenje. Ovo uveravanje potkrepljeno je i zvaničnom garancijom koju će nemačkoj klinici dostaviti Fondacija „Budi human“, izjavio je Teodorin otac Bogdan Vranješević.

Univerzitetska klinika – Frankfurt

BOGDAN VRANJEŠEVIĆ – Predstavnici Uni klinike, poneli su se  maksimalno korektno i ljudski. – Potpuno razumeju situaciju i poručili su nam da ne brinemo, da će Teodora imati najbolji mogući tretman, da će sve što je potrebno u njenom lečenju, računajući i transplantaciju kostne srži, biti preduzeto bez obzira što će kompletan iznos cene lečenja biti isplaćen tek za mesec i po do dva. Naša porodica beskrajno zahvaljuje Uni klinici u Frankfurtu, našem Generalnom konzulatu u tom gradu koji se od samog starta maksimalno založio za nas, kao i Fondaciji „Budi human“, ali, pre svega, svim građanima Srbije i našim ljudima u inostranstvu, koji su nam svojim donacijama pomogli da spas za Teodoru potražimo u najeminentnijoj evropskoj medicinskoj ustanovi.

Podsetimo, u humanitarnoj akciji za obezbeđenje 350.000 evra za Teodorino lečenje u Frankfurtu, u rekordnom roku, za svega pet dana prikupljen je potreban novac, ali ceo iznos još uvek nije na raspolaganju porodici Vranješević. Nemačkoj klinici uplaćen je depozit od 150.000 evra, a preostalih 200.000 evra biće prebačeno tek u julu, kada novac od SMS poruka bude „operativan“.