U Pozorištu za decu, sinoć je igrana humanitarna  predstava – duodrama ’’ Napred u otadžbinu“, a sav prihod uplaćen je na račun za Teodorino izlečenje.

 

 

 

Ova duodrama, uradjena je povodom stogodišnjice smrti vojvode Radomira Putnika, kao i značajnih jubileja srpske vojske u Prvom svetskom ratu – povlačenje preko Albanije, iskrcavanje na Krfu i velikih bitaka na teritoriji Grčke, Makedonije i Srbije. Ovaj istorijski prikaz srpke vojske u Prvom  ratu, izveli su glumci Pozorišta mladih CZNTK ’’Abrašević’’, Ilija Stepanović i Teodora Brzaković, a organizator humanitarne manifestacije, uz Abrašević, bilo je i Udruženje ’’Biram Kragujevac’’.

 

Ilija Stepannović, koordinator delatnosti  Centra ’’Abrašević’’, koji se u duodrami ’’Napred u otadžbinu’’, pojavljuje u ulozi srpskog vojnika, za sajt teodora.rs, kaze da je ovo bilo premijerno izvodjenje i da je i pre mesec dana bilo planirano da predstava bude humanitarnog karaktera.

 

 

Ilija Stepanović Mi smo ovu predstavu pripremali skoro godinu dana, a premijera je planirana baš za stogodišnjicu smrti velikog vojvode Radomira Putnka. U saradnji sa Udruženjem Biram Kragujevac, dogovoreno je da igramo u humanitarne svrhe za devetogodišnju Teodoru Vranješević, a tek kasnije se ispostavilo da Teodora mora da nastavi lečenje u inostranstvu i da je potreban veliki novac. Zadovoljni smo što je predstava dobro prihvaćena i što je na našem premjernom izvodjenju bilo dosta publike.   

 

 

Predstavom ’’Napred u otadžbinu’’, ispričana su stradanja srpske vojske u Prvom svetskom ratu, kroz vizuru jednog  vojnika. Ilija Stepanović kaže da će, posle ovog premijernog izvodjenja, duodrama nastaviti da se igra, bar još godinu i po dana, sve do obeležavanja završetka Prvog svetskog rata.